miércoles, 6 de marzo de 2013

Un nou racó: la granja.

Durant aquests darrers dies la mestra ha estat introduint paulatinament i de maneres diverses tots els elements de la granja per a crear tots JUNTS aquest nou espai.
Tot va començar el dia que un dels nens va portar un conte de la granja. En aquella jornada tots varem mirar el conte i en veure l’entusiasme que aquest tema presentava la mestra va decidir que ja era el moment de començar a elaborar el nou racó.

Així que, primer, va presentar els animals com una sorpresa, va tapar la capsa que els contenia i cada nen havia de ficar la mà a sota de la tela i treure un objecte. Totes els objectes extrets eren animals, de la granja o no, així que entre tots decidíem on vivien normalment els animalets que anaven sortint: a la granja, al circ, a la selva, ...

Un altre dia varem aprofitar els punts de llibre amb formes d’animals que havia creat una mamà per posar-los sobre plastilina i així poder-los fer servir com a titelles per al nostre futur racó. I, abans de començar el joc per racons, la mestra va presentar l’edifici de la granja i les seves parts.
A més, com ja sabeu ahir varem anar a visitar una granja de veritat, per tant vàrem aprofitar per demanar als grangers palla de veritat i així fer el nostre racó més real.


Ara ja només ens quedava cercar alguns pots per poder posar aigua dins i que així els nostres animals la tinguessin per a beure i establir les normes del nou racó. Per a aquest fet em necessitat incorporar un element nou: l’escombra i el recollidor, per a no deixar brutor pel terra en haver jugat.

A més a més, aquest dies també hem incorporat una nova manera d’anar als racons. Doncs, els nens ja han entès que són un espai on es pot anar a jugar en determinats moments i que a cada zona hi ha unes normes. Així que hem posat al costat del nom de cada racó una cartolina amb el nombre de velcros indicant el nombre de nens que poden entrar a l'espai, de manera que cada nen agafarà el seu nom i l’aferrarà a la veta adherent del racó que vulgui anar, però si tots els velcros estan plens vol dir que a aquell racó ja no hi pot anar ningú més.
Aquí vos deix el procés amb imatges per a que ho pugueu veure millor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario