martes, 23 de abril de 2013

Les famílies ens acompanyen a veure el terrissaire.


Avui “Les Casetes” han fet una sortida per anar a visitar un terrissaire que es diu Adrià i té el seu taller molt prop de Vila. Allí ens ha mostrat el seu taller on tenia un torn, que feia girar amb el peu, on posava el fang per fer les peces. A més ens ha ensenyat com fer un plat, una tassa, l’ansa d’aquesta, un cosiet i una vidriola en forma de porquet, amb orelles i tot. Després ens ha explicat que per a que les peces quedessin fortes s’han de ficar dins un forn i ens l'ha mostrat, podent observar que aquest era molt més gros que el de casa nostra.
Finalment ens ha portat a la seva botiga i allí hem pogut comprar un cosiet per a cada nen i tot això amb la companyia de dues mamàs, la tutora i la mestra de suport.

És per això que aquest  temps, més després l’estona que hem tingut per anar al parc de Vila, ha estat un bon espai per a compartir impressions amb les famílies i que elles pogueren veure com de complet pot arribar a ser un dia a l’escola, doncs han estat amb nosaltres des de l’assemblea fins l’hora de sortir. Per tant, han compartit amb nosaltres el “Bon dia”, el moment de fer fila, el viatge amb bus, la trobada amb el terrissaire, l’esmorzar, el joc al parc, la tornada i la sortida.

N'Adrià ens explica coses del seu ofici.

En la meva opinió aquest moment compartit és molt enriquidor per a la mestra, per als nens i per a les famílies que ho viuen, ja que, com ha dit una de les mamàs, poden veure com es comporten els nens en societat, com saben dir “Bon dia” quan entren a un lloc, com es mengen el menjar sense queixar-se perquè saben que fins acabar-ho no podran jugar, etc. En altres paraules, les famílies s’adonen que els seus fills poden fer qualsevol cosa i que són tant tossuts com es poden arribar a posar a casa.

Per veure més fotos aneu a la columna de la dreta, a l'apartat de "Anem a veure el terrissaire".
Esper que vos agradin.

No hay comentarios:

Publicar un comentario