miércoles, 10 de abril de 2013

Setmana cultural.


Al CEIP Sant Carles, abans de Pasqua, es realitza una setmana cultural (els tres dies abans de Dijous Sant) on es tracta un tema concret triat pel claustre, mitjançant tallers intercicle. Enguany la temàtica han estat Les dones inventores i les seleccionades han estat: M. Montessori, M. Curie i C. Payne, una per cada dia.


Assemblea de grans i petits.
Durant aquells dies es varen fer moltes activitats relacionades amb allò descobert per cadascuna de les dones; per la Montessori, els mètodes i estratègies educatives amb els seus materials; per na Payne, una astrònoma que descobrí que les estrelles estaven compostes bàsicament d’hidrogen, es tractaren els planetes o les constel·lacions; i per na Curie, que descobrí nous elements com el radi i la radioactivitat, es tractà el cos humà mitjançant radiografies o fets semblants.

Realment varen ser unes jornades diferents i molt interessants on poguérem observar com interactuaven infants de tres anys amb nens de quatre, cinc, sis... fins a dotze anys. A més vaig poder presenciar la importància i la utilitat del fet que els boixos grans tinguin cura dels petits, doncs els havien d’anar a cercar a la seva classe pel matí i tornar-los al mig dia, o com els grans aprenien de les rutines dels petits, com és el moment del descans per a calmar les energies després del patí, o simplement el fet de compartir tasques i repartir-les per aconseguir una fita comú: aprendre tots junts per poder-ho plasmar a un plafó, els quals es mostraren a una exposició (veure entrada).

Tots feim descans.

Potser aquesta activitat sembla massa diferent, molt difícil de portar a la pràctica o no se com definir-ho, però en veure com els mestres de diferents nivells i àrees col·laboren junts durant setmanes, viure en primera persona el nerviosisme de si l’activitat serà massa fàcil per als grans o molt difícil per als petits, cercar tasques alternatives per a tots, etc. Tot això és realment un exercici de pedagogia que hauria de viure qualsevol mestre, doncs ajuda a valorar molt més qualsevol tasca i a més ajuda a tots a sortir de l’ensopiment de la vida diària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario